TAI CHI TAO LELYSTAD DRONTENCONTACT

DE WITTE KRAANVOGEL

OPLEIDING AN MO-TUI NA THERAPEUT

2 JARIGE OPLEIDING TOT ANMO - TUINA MASSAGE THERAPEUT.


De opleiding leert u de kunst van de AnMo- Tuina Massage Therapie.

U leert om vanuit uw kern met de AnMo-Tuina Massage Therapie te werken en zo de Qi zijn werk te laten doen. De cursus en het cursusmateriaal is geheel in het Nederlands.

In de 2 jaar leert U het volgende:

Alle voorkomende An Mo-Tuina Massage manipulaties: eenvoudige, complexe, speciale, passieve en routine.

Tevens de An Mo-Tui Na  behandelingen voor gehele gebied van verstoringen  zoals die voorkomen in ons leven van basisproblemen zoals bv. kouvatten maar ook gynaecologische  problemen en trauma’s van armen, benen, middel en rug als ook verstoringen van de 5 zintuigen. Daarnaast ook massage manipulaties voor kinderziekten/ problemen.

Daarnaast ook Tai Ji Dao/ Qi Gong oefeningen voor uw eigen onderhoud als behandelaar met ondermeer het meridiaan qigongsysteem volgens Li Ding en diverse andere ondersteunende oefeningen om zo vanuit uw midden te leren werken. Tevens krijgt u dan handvatten om uw cliënt uit te leggen en inzicht te geven hoe het komt dat de verstoring is ontstaan en  wat een goede manier is om het op te lossen. Want laten we wel wezen als cliënt niet weet wat die doet is het dweilen met de kraan open en is behandelen zinloos. Dus ook oefeningen voor de client om de AnMo- Tuina Massage Therapie te ondersteunen.

Het boek “De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde” van Maciocia gebruiken we als theoretische leidraad. Dit boek bevat het gehele systeem van het Chinese inzicht om aan de gezondheid te werken, met ondermeer  tong kijken, polsvoelen en inzicht krijgen in de karakteristiek van de verstoringen en het meridiaan systeem, Zo leert u ook de acupunten voor behandeling en behandelen we ook de Luovaten en de Spiermeridianen.


In het kort gezegd een prachtige cursus waarna u als Therapeut uw eigen praktijk kan gaan houden.


START WEER IN SEPTEMBER 2019


Lesdagen overzicht.

2019

2020

2021

2022

Sept

Jan

Sept

Jan

Okt

Feb

Okt

Feb

Nov

Mrt

Nov

Mrt

Dec

Apr

Dec

Apr

 

Mei

 

Mei

 

Juni

 

Juni


Met een aantal oefenmiddagen.

De door U aan te schaffen literatuur is het boek DE GRONDSLAGEN VAN DE CHINESE GENEESKUNDE VAN MACIOCIA te verkrijgen bij Satas boekhandel

 https://www.satas.com/nl/453-traditionele-chinese-geneeskunde#/page-2

VOOR DE ANMO- TUINA MASSAGE TECHNIEKEN ONTVANGT U UITGEBREIDE SYLLABUS EN VOOR DE OEFENINGEN TAI JI DAO KRIJGT U ZOWEL DOCUMENTEN ALS FILMMATERIAAL.

De kosten bedragen per cursus jaar  € 1100.- 

De cursuslocatie is Lelystad en de groep zal maximaal uit 6 personen bestaan.

Opgeven bij de Witte Kraanvogel Lelystad via mail dwkrvgl@gmail.com of tel 0320244070 of via 0649653944 of via app.