TAI CHI TAO LELYSTAD

DURKGOUTRUG

DURKGOUTRUG

SNELHEID  DURUK GOUTRUG

Iets wat nogal vreemd voorkomt, het moet gezegd, is dat het Genootschap der Goutruggen sterk gericht is op het winnen van tijd. En dat ze praktisch op de knieën ligt voor alles wat Jong En Dynamisch is in uiterlijk. Met een toenemende afhankelijkheid van de Valse Schijn-Industrie van cosmetica en plastische chirurgie. Hiermee heeft het Genootschap talloze manieren bedacht om het jeugdige in de mens af te breken en te vernietigen. De schadelijke activiteiten die geen deel uitmaken van het zoeken naar de Grote Beloning kun je. Zo lijkt het wel, op een hoopje vegen onder het hoofdstuk Tijdsbesparing. Als voorbeeld voor tijdsbesparing is er voor de Goutruggen fast food cq.kant en klaar eten, de steeds sneller wordende computer en allerhande gemaksapparatuur. Nuchter bekeken zouden we nu, als al die tijdsbesparende uitvindingen werkelijk tijd spaarden, meer tijd ter beschikking hebben dan ooit te voren. Maar vreemd genoeg schijnt dat we zelfs minder tijd te hebben. Want ook al lijkt het allemaal sneller te kunnen. In werkelijkheid is dat niet waar. Er gaat steeds meer mis.


Kortom: Tijd kun niet besparen, Je kunt het slechts besteden. Het zei wijs of dwaas.


Henry David Thoreau schreef het als volgt op:

Waarom zouden wij zo gehaast en met zoveel levensverspilling leven? Wij zijn vast besloten te verhongeren voor wij trek krijgen. De mensen zeggen: ‘Neem altijd uw tijd te baat, te vroeg is beter dan te laat’ en dus willen zij alles vandaag doen, altijd vrezend dat het morgen te laat is.


Het intrigerende in het Taoïsme is dat buiten dat het wijsheid en ouderdom respecteert. Juist in die lijn meeloopt van het personage van de Jeugdige mens ook op hoge leeftijd die Jeugdig in; instelling, verschijning en energie is. Binnen het Taoïsme zijn er natuurlijk veel vertelling (waar dan wel verzonnen)en geschiedenissen ( met feiten, al dan niet verdraaid) over dit Geheim des Levens. Maar toch ze zijn een inspirerende bron voor ons als mens.


De samenhang van werkvloer en leiding lijken meer onafhankelijke op zichzelf staande werelden te worden. Weggestopt achter automaten, die je alleen maar ontmoedigen, lijkt de leiding te zijn verborgen. Met de tijdsbesparing is ook de ontoegankelijkheid ingetreden. 


Maar er gloort weer daglicht aan de horizon over werk. Ze beginnen langzaam aan te begrijpen dat het zo niet verder kan. Steeds meer worden initiatieven genomen door  werknemers zelf om de leiding te laten weten dat de grens is bereikt en zelf mee willen bepalen hoe er leiding gegeven wordt. Zo  zien we dat ook hier het natuurlijke  proces zijn golvende beweging laat zien.

Laten we stoppen met DRUK GOUW TERUG en eens nadenken over wat  we werkelijk nodig hebben. In plaats van alles wat ons verteld wordt dat we nodig zouden hebben, te willen hebben.